BOOG symposium Real World Evidence en Artificial Intelligence in Borstkanker

2023-12-19T08:26:13+00:0015 dec 2023|
Wij verwelkomen u graag op het Real World Data en Kunstmatige Intelligentie in Borstkanker symposium!

Voor deze editie is er een inspirerend programma inclusief interactieve workshops voor u samengesteld, waarbij u meer leert over de impact van kunstmatige intelligentie op zowel borstkankerzorg als op het borstkankeronderzoek.

Daarnaast is het op dit moment ook nog mogelijk om een abstract in te sturen.Ā U kunt daarmee een posterprijs winnen van EUR 250!

šŸ‘‰ De abstract deadline is gesteld op maandag 18 december, 09.00 uur.

We zien u graag als deelnemer en/of als abstract inzender bij de Prodentfabriek op woensdag 31 januari! Schrijf u nu in!

Meer over dit symposium

Dit symposium belicht het boeiende onderwerp Artificial Intelligence (AI), dat een steeds grotere rol speelt in zowel de klinische zorg als het onderzoek naar borstkanker. Tijdens deze interactieve 1-daagse bijeenkomst krijgen deelnemers inzicht in de technische en methodologische principes van verschillende AI-systemen, worden de ethische en juridische uitdagingen besproken die gepaard gaan met AI, en worden concrete voorbeelden gepresenteerd van hoe AI de huidige en toekomstige (borstkanker)zorg beĆÆnvloedt.

Kunstmatige intelligentie biedt onderzoekers en behandelaars talloze mogelijkheden. Radiologen worden ondersteund bij het beoordelen van mammogrammen en krijgen informatieĀ via AI over mogelijke afwijkingen. Onderzoekers ontvangen automatische meldingen in het elektronisch patiĆ«ntendossier wanneer een patiĆ«nt mogelijk geschikt is voor een klinische studie. Het analyseren van honderden histologische coupes op Tumor-Infiltrerende Lymfocyten (TILs) is niet langer tijdrovend monnikenwerk, maar kan snel en nauwkeurig worden uitgevoerdĀ via AI.

Natuurlijk roepen deze ontwikkelingen ook vragen en uitdagingen op. Wat houdtĀ AI precies in? Leiden al die geavanceerde algoritmen werkelijk tot betere uitkomsten voor patiĆ«nten? En hoe bewijzen we dat? Wanneer is het gerechtvaardigd om een nieuw algoritme in de klinische praktijk of het onderzoek toe te passen? Wat vinden patiĆ«nten ervan datĀ AI ondersteunt bij het stellen van diagnoses, het selecteren van therapieĆ«n en het bepalen van prognoses? Moeten artsen en onderzoekers vrezen voor hun baan nu computers een deel van hun taken overnemen? Wat zijn de juridische en ethische richtlijnen voor kunstmatige intelligentie in de zorg en het onderzoek?

Ga naar de bovenkant