Commentaarronde: laatste serie aanpassingen richtlijn Borstkanker

2019-04-25T21:22:14+00:0025 apr 2019|

De laatste serie suggesties voor aanpassing/vernieuwing van de richtlijn Borstkanker staat klaar voor commentaar van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. De richtlijnwerkgroep is bezig geweest met een modulaire revisie, wat inhield dat verschillende onderdelen op verschillende momenten voorgelegd zijn. Deze revisie is op initiatief van het NABON en de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) met ondersteuning van IKNL uitgevoerd. Het concept voor deze vierde en laatste revisie is per email toegestuurd naar zowel medisch en verpleegkundig specialisten betrokken bij borstkankerbehandeling als naar betrokkenen bij de BVN. Ook als deze mail u niet bereikt heeft, is uw feedback op deze voorlopig laatste revisie van de richtlijn Borstkanker van harte welkom.

Onderwerpen

De revisie bestaat uit de volgende onderwerpen:
1. Adjuvante chemotherapie bij HER2-negatieve borstkanker
2. Borstkanker bij mannen
3. Zwangerschap en borstkanker
4. Fertiliteit en borstkanker
5. Anticonceptie als risicofactor
6. Ductoscopie

Download hier de concepten

Download hier het reactieformulier

Commentaarronde tot 1 juni 2019

Indien u met argumenten en literatuur onderbouwde suggesties ter verbetering van de aanbeveling(en) heeft, verzoeken wij u om dit voor 1 juni kenbaar te maken. Dit kan via het hierboven te downloaden reactieformulier.

Autorisatie

Na weging en verwerking van het binnengekomen commentaar worden door de werkgroep de definitieve aanbevelingen vastgesteld en worden de modules ter autorisatie aangeboden aan de bij de revisie betrokken verenigingen. Als de modules ter autorisatie worden aangeboden kan er geen inhoudelijk commentaar meer worden gegeven. Na autorisatie volgt net als bij de eerdere drie delen publicatie op www.richtlijnendatabase.nl en www.oncoline.nl.

Levende richtlijn

De revisies binnen het huidige SKMS-project zijn afgerond, maar nieuwe (modulaire) revisies zijn al weer in de maak. Al uw suggesties voor aanpassing van of nieuwe onderwerpen voor de richtlijn Borstkanker kunt u aangeven bij Jolanda van Hoeve, adviseur IKNL: J.vanHoeve@iknl.nl

Ga naar de bovenkant