Maud Bessems geïnterviewd door Stichting HL7 Nederland

2020-09-24T10:15:58+00:0024 sep 2020|

Stichting HL7 Nederland heeft Maud Bessems geïnterviewd over de totstandkoming van de informatiestandaard borstkanker. Het interview is deze week gepubliceerd op de website van HL7 Nederland.

In het interview benadrukt Maud Bessems dat een goed ingericht EPD met HL7 koppelingen de weg opent naar een soepele digitale gegevensuitwisseling. Enerzijds is het belangrijk dat de medische informatie in het EPD gestructureerd en eenduidig beschikbaar is en anderzijds moet de techniek de uitwisseling van gegevens ondersteunen. De informatiestandaard voor borstkanker maakt de uniforme overdracht van informatie mogelijk en de HL7 koppelingen realiseren de verbinding. Door de samenwerking te zoeken hoopt het NABON het draagvlak te vergroten en het proces te bespoedigen.  “Hopelijk is de tijd nu rijp voor de versnelling in de digitalisering van de zorg waar het zorgveld al zo lang op wacht”, aldus Maud Bessems.

Stichting HL7 Nederland ontwikkelt standaarden voor informatie-uitwisseling in de zorg. Zij zijn al geruime tijd op de zijlijn betrokken bij de ontwikkeling van de informatiestandaard voor borstkanker.

Voor het hele interview zie: https://www.hl7.nl/artikelen/item/nog-betere-zorg-bessems

Een gerelateerd nieuwsbericht: “Overhandiging IHE-handreiking aan NABON“, van 8 juli 2020.

Ga naar de bovenkant